AB PROJEMİZ DEVAM EDİYOR

AB PROJEMİZ DEVAM EDİYOR

Erasmus+ Ana Eylem 2 - Okul Eğitimi Stratejik Ortaklık Projesi "LEEN (Liminality and Educational Entrepreneurship)" adlı proje tüm hızıyla devam ediyor. 

29.03.2016 1019

Ayvacık Halk Eğitim Merkezi'nin ortak kurum olarak yer aldığı, Belçika Limburg Universitesi'nin koordinatörlüğünü yaptığı  Erasmus+ Ana Eylem 2 - Okul Eğitimi Stratejik Ortaklık Projesi "LEEN (Liminality and Educational Entrepreneurship)" adlı proje tüm hızıyla devam ediyor.

17-20 Mart tarihleri arasında Romanya'nın Targoviste şehri Colegiul Economic "Ion Ghica" okulunda gerçekleştirilen 9 ülkeden katılımcının yer aldığı ikinci proje toplantısına Ayvacık Halk Eğitimi Merkezi'nden İngilizce Öğretmeni İlknur KULALI katıldı.

Toplantıda Targoviste Colegiul Economic "Ion Ghica" okulu öğrencileri tarafından hazırlanan sergide öğrencilerin sunuları izlendi, proje kapsamında okullarda kurulmuş olan girişimcilik kulüplerinin etkinlikleri hakkında sunular yapıldı, Targoviste'de yer alan yerel bir girişimci olan Glulam şirketi ziyaret edildive bir sonraki toplantı tarihine kadar yapılması gerekenler planlandı. Ayvacık HEM İngilizce Öğretmeni İlknur KULALI, proje kapsamında kurulmuş olan Ayvacık Girişimcilik Kulübünü ve yapılan etkinlikleri proje ortaklarına tanıttı.

Projenin bir sonraki toplantısı 26-29 Mayıs tarihleri arasında Ayvacık ilçemizde gerçekleşecektir.

Proje Hakkında:

2 Üniversite (UC LIMBURG Belgium, and  UNIVERZITA PALACKEHO V OLOMOUCI Czech Republic), 3 eğitim kurumu (Ayvacık Halk Eğitimi Merkezi, Agrupamento de Escolas Tomaz Pelayo, Santo Tirso, COLEGIUL ECONOMIC ION GHICA) ve 4 girişimci şirketin (MTÜ Kating Noored, NETRA, Shared Enterprise CIC, Dans.Art.Com) yer aldığı projede öğretmenlerin eğitim müfredatına yenilik ve katkı sağlayacak beceriler geliştirip "eğitim girişimcileri" olmaları, öğrencilerin ise yeteneklerini ve potansiyellerini keşfederek kendi hayatlarını ve geleceklerini kurabilecek bireyler olmaları amaçlanmaktadır. Proje sonunda elde edilen sonuçlar düzenlenerek, Limburg Üniversitesi tarafından öğretmen adayları için bir "girişimcilik dersi" dizayn edilecek; projede yer alan katılımcıların ve öğrencilerin deneyimlerinden faydalanılacaktır.

Proje fikri Arnold Van Gennep'in "Rites of Passage" kitabında ortaya koyduğu ve daha sonra Victor Turner tarafından geliştirilen "liminality" (eşiksellik) konseptinin projede yer alan 9 ortak tarafından araştırma konusu yapılmasıyla ortaya çıkmıştır. Eşiksellik kavramı, bir geçiş sürecini ifade eder ve bu süreçten geçen bireyler mevcut durumu sorgular, kabul etmez ama aynı zamanda reddedemez. Çıkış yolu ise rahatından ödün vermek, konfor alanını terketmek, risk almak, düşünceleri eyleme çevirmek, girişimde bulunmak ve hata yapmaktan korkmamaktır.

Mevcut eğitim müfredatının öğrencilere geleceklerini kurmalarını sağlayacak imkanları sunup sunmadığını sorgulayan eğitimciler olarak, okullarımızda kurduğumuz girişimcilik kuluplerinde  öğrencilerimizin liminal süreçlerden geçmesini, projemizde yer alan daha önce aynı süreçten geçmiş ve bu süreci lehine çevirmiş girişimcilerin de rehberliğinde, öğrencilerimizin kendi geleceklerini kurmalarına katkıda bulunmayı hedeflemekteyiz. Kulüp için seçtiğimiz "ambassador" (temsilci), girişimcilik dünyası ve öğrenciler arasında bir bağlantı olacak ve öğrencilere bu yolda liderlik edecektir. Ayvacık girişimcilik kulübü için seçtiğimiz temsilcimiz Hasan Çelik, öğrencilerimizi ilçemizde ve bölgemizde yer alan girişimcilerle tanıştırarak kulüp etkinliklerinin yenilikçi ve girişimci boyutunu zenginleştirecektir. Bunun yanı sıra, "Innovation Camp", "online café", "liminal labs", ve "learning snacks" önümüzdeki süreçte gerçekleştireceğimiz proje aktiviteleridir.

Projemizi için İngilizce Öğretmenimiz İlknur KULALI´ teşekkür ediyoruz.