Erasmus+ Projemiz Kabul Edildi.

Erasmus+ Projemiz Kabul Edildi.

Samsun Ayvacık Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülmekte olan Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Kısa Dönemli Öğrenici ve Personel Hareketliliği (KA122-ADU) faaliyeti kapsamında 2021 yılı teklif çağrısı döneminde sunulan 2021-1-TR01-KA122-ADU-000019645 numaralı ve "Ayvacık Dijital Gelişim Projesi" başlıklı projesi hibe almaya hak kazandı.

21.03.2022 200

 

 

 

21-03-2022Samsun Ayvacık Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülmekte olan Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Kısa Dönemli Öğrenici ve Personel Hareketliliği (KA122-ADU) faaliyeti kapsamında 2021 yılı teklif çağrısı döneminde sunulan 2021-1-TR01-KA122-ADU-000019645 numaralı ve "Ayvacık Dijital Gelişim Projesi" başlıklı projesi hibe almaya hak kazandı.

Söz konusu projeye ilişkin olarak konuşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ayhan ARSLANBAY ;

" Daha önce Avrupa Birliği Projesi ve OKA (Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı" hibeleri ile kurumumuza kazandırdığımız dijital alt yapımızı paydaşlarımızın kullanımına sınmak için yeni bir Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Projesi daha hazırladık. Projemiz Ulusal Ajansımız tarafından hibe almaya hak kazandı. Proje kapsamında Kurum öğretmen ve yöneticilerimizi İspanya'nın Huelva şehrinde bulunan "İnercia Digital"isimli eğitim kurumunda kurs almaya yollayacağız.

Paydaşlarımız Avrupa Birliğinin farklı alanlarda hibelerle destek verdiği projelerin varlığından haberdar edilmelidir. Çok uluslu farkındalık çalışmalarının ilçemizde yaşayan yetişkin bireylerin yaşadıkları sorunları çözmek adına bir seçenek olduğu ortaya konulmalıdır. Toplumsal ihtiyaçların en az bireysel ihtiyaçların giderilmesi kadar elzem olduğu muhakkaktır. Kurumumuz bu noktada devreye girerek çözüm ortaya koyan seçeneklerden biri olabilir.

Projemiz kapsayıcılık ve çeşitlilik, hoşgörü ve demokratik katılım değerlerini teşvik edecek uygulamalara açık bir strateji ile hazırlanmıştır. Bölgemizde yaşayan ve bizimle işbirliği yapmak isteyen 18 yaşından büyük olan herkese cinsiyet, sosyo-ekonomik durum, eğitim vb.. durumlar gözetilmeksizin projemizde yer alabilir. Kurumumuz yaptığı faaliyetlerde hoşgörü ve demokratik değerleri ön planda tutan bir tutum sergilemekten geri kalmayacaktır.

Kurum olarak uygulayacağımız faaliyetler neticesinde paydaşlarımızın bir sorun olarak gördüğü yetersiz dijital beceri olgusunu, AB Çerçevesi (2018)'inde tanımlanan "dijital beceriler" referans alınarak geliştirilecektir. Bunun yanına  diğer yaşam becerileri de dahil edilince yaygın eğitimde gözle görülür bir iyileşme ivmesi görülecektir.

Köylerimiz kurslarımız için her zaman dezavantajlı olmuşlardır. Bunun birinci sebebi şehir merkezine olan ulaşım imkanlarının yetersizliğidir. Biz de kurslarımızı köylerimize karar verdik. Paydaşlarımızın ikametlerine en yakın örgün eğitim veren okulun sınıflarını ve öğretmenlerini kendilerine tahsis ederek ulaşım konusundaki sorunu da çözmüş olacağız. Yaygın eğitim kurumu olarak idarenin bize verdiği yetkiyle örgün eğitim kurumlarının mekanlarından ve öğretmenlerinden kendilerinin uygun göreceği zamanlarda yararlanabilmekteyiz."

Diyerek Ayvacık için farklı projelerin altına imza atmaya devam edeceklerini belirtti.